Bult op mij achillespees

Laatste reactie 12/11/2018 14:18 door Timo
· Markeren als ongelezen
Geesje Oostrom 1 maand geleden geplaatst
Gediagnotiseerd is CIAP. Op advies van de neuroloog heb ik intensief oefeningen gedaan, waarbij de achilleshiel gestrekt moest worden (en nog meer, maar dat doet in dit geval niet ter zake denk ik). Op een bepaald moment bemerkte ik een bobbel op mijn linker achillespees. Dit is nu zeker 3 maanden geleden. De bult is op zich is alleen gevoelig tot scherp pijnlijk als je er bijvoorbeeld op drukt. of erin geknepen wordt. Niet tijdens de tenen naar beneden of omhoog te doen. Het voelt niet warm en is ook niet rood of zo. 
 
De klacht: als ik enige tijd op vlakke schoenen (ook weer niet tè vlak, met een kleine hak zeg maar), krijg ik een scherpe pijn in de hiel. Ik heb het advies gehad om verhogingen in mijn schoenen te doen en die overdag te dragen en daarnaast de oefeningen die ik moet doen om de voeten soepel te houden, voortzetten. 
Mijn vraag nu is wat er met die bobbel aan de hand is; kan het te maken hebben met de CIAP en het belangrijkste, wat kan ik eraan doen en hoe lang gaat het / kan duren. En... is er door massage of zo iets aan te doen, zijn er smeerseltjes of middeltjes om de pijn te verlichten. Veel vragen, ik weet het, misschien dat er op een paar een antwoord gegeven kan worden. 

Bvd, Geesje.
Timo Arts 3 weken geleden geplaatst
Beste Geesje,

Of de bobbel en bijbehorende pijn te verklaren is vanuit CIAP is moeilijk te zeggen.
Je zou dit met jou behandelend arts kunnen bespreken. Een bobbel op de achillespees in combinatie met pijn zou te verklaren zijn vanuit een zogenoemd achillespees tendinopathie veroorzaakt door een overbelasting van de achillespees. Dit zou te verklaren zijn door het langdurige belasten van de achillespees/hiel op relatief vlakken schoenen. Bij deze klacht treedt vaak pijn aan de achillespees of hiel op. Ook kunnen hierbij pijnlijke verdikkingen op de pees ontstaan. Deze klacht is erg vervelend, maar wel goed te behandelen middels fysiotherapie. 
Een van de belangrijkste componenten voor het behandelen van deze klacht is het verminderen van de belastingen op de achillespees en het verhogen van de lokale belastbaarheid door middel van trainen. Dit kan aangevuld worden met het stimuleren van lokale doorbloeding in de kuit/achillespees regio. Om zeker te weten dat deze klacht losstaat van uw CIAP kunt u het beste eerst contact opnemen met uw behandelend arts. Hieronder vind u een link m.b.t. de hierboven genoemde achillespees tendinopathie.

Zie ook: https://www.fysiotherapie4all.nl/klachten/aandoeningen/item/achillespees-tendinopathie#achillespees-tendinopathie

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Timo Arts

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 November 2018 om 17:37
Aantal lezers 3
Aantal reacties 2