Breuk met lichte verschuiving in middenvoetsbeentje van de kleine teen

Laatste reactie 10/08/2018 14:02 door Maikel
· Markeren als ongelezen
Lies Melsens 4 maanden geleden geplaatst
Bij het verstuiken van mijn enkel hoorde ik een krak, op de foto was duidelijk te zien dat het middenvoetbeen van de kleine teen schuin gebroken was met een lichte verplaatsing. Ik mocht er 5 weken niet op staan, maar kreeg geen gips of verband. Na 5 weken op krukken namen ze opnieuw een foto en er was geen verbetering. Dit is een grote teleurstelling voor mij. Ik moet nu nogmaals 4 weken wachten, maar nu zei de specialist, eigenlijk mag je er wel op staan zolang je geen pijn voelt. Dus nu mank ik rond en steun wat op mijn hiel of de binnenkant van mijn voet. Ik heb er echter een slechts gevoel bij. Waarom is er geen verandering na 5 weken? Waarom krijg ik geen gips of verband? Mag ik echt wel rondlopen op die voet?
Maikel Korbmacher 3 maanden geleden geplaatst
Beste Lies,

Om eerlijk te zijn heb ik hier een onderbuik gevoel bij. De specialisten in het ziekenhuis zijn kundig op dit gebied dus ga ik er van uit dat het beleid goed is. Wanneer een bot axiaal belast wordt consolideerd(hersteld) het beter. In deze situatie is het geen axiale belasting dus kan herstel soms wat langer duren. Wel vraag ik mezelf af of het verstandig is om te belasten omdat er ook spieren hechten aan het bot waar het gebroken is. Hierdoor wordt eraan getrokken wat het herstel belemmerd.

Mijn advies: bel even direct naar de specialist en leg deze vragen voor. Als hij dit goed kan onderbouwen zou ik luisteren naar zijn advies. 

Laat even weten hoe het afloopt? 

Succes! 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 August 2018 om 09:59
Aantal lezers 4
Aantal reacties 2