Last van een oude bilblessure

Laatste reactie 28/11/2018 19:38 door Timo
· Markeren als ongelezen
Doretta Hoekstra 1 week geleden geplaatst
8 jaar geleden ben gevallen op de trap op mijn bil.Ik ben behandeld door een fysiotherapeut en de pijn was weg.Nu, na een lange wandeling heb ik alweer pijn die me 's nachts uit mijn slaap houdt als ik op zij ga liggen.
Timo Arts 1 week geleden geplaatst
Beste Doretta,

Bilklachten kunnen door verschillende redenen ontstaan en symptomen kunnen zich daardoor ook verschillend uiten. Bij wandelen zijn meerdere bilspieren actief betrokken waaronder de M. Gluteus maximius, M. Gluteus medius, M. Gluteus Minimus en M. Piriformus.
Deze bilspieren kunnen bij een 'grotere' belasting zoals bijvoorbeeld lang wandelen, hypertoon (hoog gespannen) worden en er kunnen in deze regio triggerpoints (spierknopen) ontstaan. Deze belasting is dan vaak te hoog in vergelijking met de lokale belastbaarheid. Wanneer men dan op bed ligt kan de spier niet goed ontspannen en geeft druk op deze spieren een vervelende pijnsoort. Vaak hersteld de spier uit zichzelf en trekken de klachten binnen een aantal dagen weg, wanneer er geen grote belastingen meer plaatsvinden. Wanneer de klachten aanhouden kan middels fysiotherapie ontspanning in de spier worden terug gebracht. Een aanvullend advies die ik mee geef is het specifiek trainen van bil- been spieren om in de toekomst dusdanige klachten te voorkomen.

Ik hoop u voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Timo Arts

Ps. Bekijk even een van onderstaande linkjes. Misschien zitten hier goed tips bij!

https://www.fysiotherapie4all.nl/klachten/aandoeningen/item/uitstralende-pijn-bil

Triggerpoints als oorzaak bilpijn:
https://www.fysiotherapie4all.nl/klachten/triggerpointtherapie/item/triggerpoints-als-oorzaak-van-pijn-in-de-bil
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 November 2018 om 11:37
Aantal lezers 3
Aantal reacties 2